Категории

Производители

Черно Кафе С Колаген Покажи в цял размер

Черно Кафе С Колаген

Елитно черно кафе «SR»

със 100% Колаген.

Кафе «SR» с коллаген е напълно уникален продукт в света на кафе, днес ние предлагаме наистина изключителен продукт, който включва не само елитно кафе Бразилска арабика, но и естествен морски колаген.

Повече детайли

2642

Наличност: Продуктът вече не е наличен


Изпрати ми известие, когато има наличност

70,00 лв

В следната категория има още 30 продукта:

Колагенът е един от най-важните вещества, който подпомага запазването на младостта на нашата кожа и придава на кожата гладкост, еластичност и мекота. Колагенът допринася за нормалното функциониране на опорно-двигателния апарат. Той е основният компонент на съединителната тъкан на сухожилия, връзките, костите, хрущялите, ноктите, косате, кожате. Млад човешкият организъм сам синтезира необходимия му колаген, с възрастта обаче производството на колаген започва да спада, което води до промяна в структурата на хрущялите и сухожилията, прави костите по-крехки и чупливи, кожата губи своята твърдост и еластичност.

Ако до 35-40 годишна възраст свързани с възрастта промени развиват се достатъчно бавно, след 40 годишна възраст във връзка с настъпващите хормонални промени в организма по време на първите пет години колагенът намалява с 30%.

Днес е общопризнато, че намаляване на съдържанието на колаген се дължи не само на намаляване на темпа на синтеза му, но също така на увеличаване на разпада. Тези процеси се ускоряват особено под въздействието на неблагоприятната околната среда, ултравиолетовите лъчи, тютюнопушенето и други вредни навици, които внасят допълнителен стрес за организма.

Колаген е най-важният протеин в нашия организм. Той представлява повече от 30% от общото тегло на човешкия протеин, приблизително 40% от колагена се съдържа в кожата, около 50% - в тъканта на скелета и само 10% - в съединителната тъкан на вътрешните органи. Името му колаген произлиза от древеногръцките думи «клей» и «произход» (colla, genesis). Той «слепва», или по-скоро - укрепва тъканите на организма. Присъствайки в почти всички тъкани и органи на тялото ни, колагенът проявява различни свойства. Той осигурява силата, твърдостта и също якост на костите, еластичността и устойчивостта на съпротивление на хрущялната тъкан, еластичността и здравината на кожата, мембранна пропускливост, гъвкавостта и разтегливостта (във всички посоки) на съдовете. Това разнообразие от свойства до голяма степен зависи от разумното сплитане на колагеновите влакна и последователността на аминокиселините в неговата верига. В допълнение, силата и твърдостта на костите се осигурява за сметка на включените в колагена минерали, а за косата и ноктите - кератин.

Съществуват 28 различни вида коллаген и учените смятат, че морският колаген по състав е най-близък до човешките протеини. Поради структура и биохимията си морски колаген е изключително полезно и лесно смилаемо вещество, което спомага за укрепване на съединителната тъкан в човешкото тяло.

Производство на морски коллаген води начало си от седемдесетте години на миналия век. Когато през първата половина на миналия век козметология започва експерименти върху производството на колаген от кожата на едрия рогат добитък и птици, бързо стана ясно, че молекули на животински колаген нe пpитeжaвaт cпocoбнocттa дa пpoниĸвaт в пo-дълбoĸитe cлoeвe нa ĸoжaтa и дa зaмeнят yвpeдeнитe влaĸнa. В допълнение, животински колаген често е мощен алерген. В същото време, морски колаген има много по-висока усвоимост, неговата молекулярната структура е максимално подобна до тази на човешките колагенови влакна. Медицина много скоро оцени феноменален ефект на лекарства на основата на рибен протеин. Аминокиселините на колаген способстват за увеличаване на тургора на кожата и намаляване на бръчките. Колаген в организма нормализира функциите на централната нервна система, благодарение на пролин – най-важната аминокиселина на колаген - укрепва ставите и сърдечния мускул, а лизин стимулира синтеза на ензими и засилва имунната система.

Въпреки това, в естествената си форма колаген се усвоява слабо дори с храна. Центрове на молекулярната биология по целия свят работиха в областта на удължаване на човешкия живот, опитвайки се да намерят начин да направят морски колаген достъпен за нашия организм без сложни манипулации и отхвърляне. Не е изненадващо, че тайната на вечната младост откриха учении от страната на изгряващото слънце. Япония е известна още от древността поради грамотно отношение към здравето на своите граждани, красотата на порцеланова кожа на японките в продължение на много години е предмет на завист на западните модни дами.

Благодарени на последните постижения в областта на японска медицината е получен нискомолекулен морски коллаген, козметично средство за външна употреба е трансформирано в разтворима хранителна добавка. Морски колаген с подобрена структура може да се приема и вътрешно, той не само се усвоява много добре от организма ни, но и стимулира естествения процес на производство на коллаген в кожата. Организм ни не само получава допълнителна порция от нов колаген, но и самостоятелно започва да произвежда повече протеин, запълвайки празнотите в разрушен дълбокия слой на кожата.

Сега спиране на стареенето на кожата е възможно без да се налага да прибягвате до скъпи козметични процедури и хирургия. Важно е да се помни, че организм ни се нуждае от здравословна храна, установен режим на живот и редовно попълването на запасите от колаген, защото най-ефективното средство срещу бръчки е грижа за себе си.

Предимства на елитно кафе SR с колаген:

  1. Подмладяване на организма, предпазва организм от стареене, спомага за намаляване на бръчките и пигментацията.
  2. Колаген стимулира регенеративните процеси и помага да запазите кожата си добре хидратирана.
  3. Неоспоримо е влияние на морски колаген като помощно средство при лечението на парадонтоза, кожни алергии, псориазис, акне, пърхот, изгаряния, дерматози, косопад, ставни възпаления и други оплаквания и симптоми.
  4. Извънредно ускорява зарастването на раните, кожно раздразнение и др.
  5. Много добре подпомага борбата с целулита и стриите.
  6. Удивително намалява болка, премахва лунички, петна, забавя побеляване на косата, подпомага растежа на косата, заздравява ноктите, подобрява зрението.
  7. Прилага се при херпес, стоматит, ечемик и др.
  8. Укрепва съединителната тъкан на организма - на хрущялите, сухожилията, ставните връзки и костите.

Количка  

Няма продукти

0,00 лв Доставка
0,00 лв Общо

Количка Поръчай

Връзка с нас

 

Харесайте ни в Facebook Пишете ни