Категории

Производители

Черен Чай Тонгкат Али Покажи в цял размер

Черен Чай Тонгкат Али

Истински черен чай е китайски пуър (pu-erh). Този чай сравняват с добре отлежалото вино или ракия неслучайно. С времето качествата му се засилват, а трайността на най-скъпите сортове на пуър може да стигне до 15-25 години.

В Императорския дворец в Китай съхранява се 300-годишен чай.

Повече детайли

2648

Наличност: Продуктът вече не е наличен


Изпрати ми известие, когато има наличност

58,90 лв

Намалена цена!

-5%

62,00 лв

В следната категория има още 30 продукта:

История

Първото споменаване на чай ту-ча (предшественик на пуър) датира от III век. С VII век чай е бил произвеждан в южната китайска провинция Юнан и е бил доставян в местността Пуър, на чието име е наречен този чай.

Производство

Пуър има да извърви дълъг път от чаено дърво до чаша на напитка, той напълно се ферментира в големи купчини, които периодично се пръскат с вода или са оставени в обгърнато от гъста мъгла място. След изсушаване купчините се изравняват и протича  естествен процес на ферментация в продължение на 30-45 дни. Тогава листата се движат, изсушават, въртят, пресяват, сортират и опаковат. Съществуват два вида технологии за производството на пуър: шън (естествена ферментация) и шу (ускорена). Пуър след естествена ферментация има по-светъл цвят, шу-пуър става тъмен на цвят, но не може да се похвали с тънък аромат като шън. В допълнение, пуър е насипния и пресованият.

В Китай проучване на въздействието на пуър върху човешкия организм влиза в националната програма за опазване на здравето. Провеждат се сериозни проучвания на пуър от уважавани институции. Заключенията, постигнати от учени и лекари, са впечатляващи.

 1. Пуър е незаменима напитка при заболявания на стомашно-чревния тракт. Това е единствен чай, който лекари не само не забраняват, но също така препоръчват за пиене на хората с язва на стомаха и дванадесетопръстника.
 2. Той подобрява чревната перисталтика, възстановява микрофлора, благодарении на свойствата, придобити по време на ферментацията. Пуър препоръчва се за различни видове отравяния.
 3. При редовна консумация пуър намалява вискозитета на кръвта, което е много важно за хората, страдащи от тромбофлебит.
 4. Пуър намалява кръвната захар, нормализира ниво на холестерол, пречиства съдове, е надеждна профилактика на атеросклероза, исхемия, хипертония и прочи сърдечно-съдови заболявания.
 5. Този чай е мощен антиоксидант. Той се препоръчва особено за пушачи, защото съдържа в полифиноли, коите неутрализират вредните ефекти на цигарите.
 6. Пуър препоръчва се също за профилактика на ракови заболявания.
 7. При махмурлук пуър е най-добрият начин за намаляване на главоболие, гадене, премахване на токсините.
 8. Пуър насърчава интензивно разграждане на мазнини, което може да бъде използвано в лечението на затлъстяване.
 9. Пуър означава енергия, жизненост, яснота и острота на възприятието, уравновесеност.

Еврикома дълголиста (на английски: Eurycoma Longifolia - Еурикома лонгифолиа) е храст, познат още с наименованията Тонгкат Али или Пасак Буми, расте в Малайзия и Азия. Еурикома лонгифолиа има широк спектър от полезни ефекти, се препоръчва за лечение на малария, стомашна язва и дуоденална язва, тумори, като противовъзпалително и антибактериално средство, като температуропонижаващо средство. Най-популярната Еурикома лонгифолиа е в спорта, където тя се използва за увеличаване на производството на тестостерон и набирането на мускулна маса, както и за подобряване на либидото като афродизиак. 

Изследванията на много учени от различни страни показват, че екстракт от корен на Тонгкат Али увеличава синтеза на ендогенен тестостерон, като резултат - засилено либидо (сексуално желание), подобрена ерекция, по-голям контрол над еякулацията, качеството на спермата подобрява се и увеличава се количеството й.

Тонгкат Али не само увеличава ниво на тестостерон, но и предотвратява инактивирането му в организма, оказвайки влияние върху обмена на лутеинизиращ хормон.

Тонгкат Али е много ефективен като афродизиак и се използва успешно за повишаване на сексуалното желание, либидо.

В допълнение, Еурикома лонгифолиа използва се за лечение на малария, стомашна язва и язва на дванадесетопръстника, за намаляване на тумори от различен произход, като температуропонижаващо, противовъзпалително и антибактериално средство.

Еурикома лонгифолиа е много популярна сред спортистите. В тази област тя се използва за растежа на физическата издръжливост, подобряване на физическите показатели, мускулния растеж, тонизиращ ефект, подобряване на общо здравословно състояние, по-бързо възстановяване след тренировка, премахване на ставни проблеми (поради увеличеното производство на синовиална течност).

Като мощен антиоксидант и имуномодулатор Тонгкат Али намалява честотата на настинки и риск от увреждане на мускулната тъкан.

Предимства на елитен черен чай пуър SR:

 1. повишава сексуалното желание за лечение на еректилна дисфункция;
 2. увеличава мускулната маса и сила;
 3. допринася за лечение на простатит, диабет, високо кръвното налягане;
 4. намалява умора;
 5. позволява да бъдете в добра физическа форма и дава гъвкавост;
 6. има противораково, антиокислително, антиревматично действие;
 7. подобрява имунната система;
 8. подобрява репродуктивната функция, помага при безплодие.
 9. ефективен за лечение на рак на маточната шийка - болестта, която се нарежда на второ място по честота сред ракови заболявания при жените.

Количка  

Няма продукти

0,00 лв Доставка
0,00 лв Общо

Количка Поръчай

Връзка с нас

 

Харесайте ни в Facebook Пишете ни