Категории

Производители

Бял Чай С Колаген Покажи в цял размер

Бял Чай С Колаген

Елитен бял чай «SR»

 със 100% Колаген.

Най-известен и обичан чай Бай Му Дан или чай Бял божур принадлежи към категорията на елитни бели чайове. Белият чай се получава от последните две листчета на клончето, което го прави не само скъп, но и силен, ароматен и с деликатен вкус.

Повече детайли

2649

Наличност: Продуктът вече не е наличен


Изпрати ми известие, когато има наличност

62,00 лв

В следната категория има още 30 продукта:

Листчета на чай Бай Му Дан събират се заедно с пъпки само в северната част на Фудзиен, където се отглежда максимално количество на този сорт. «Листчета» и пъпки събират се с дърво Дабайча, в родния край наричано още Голям Бял Чай.

Обикновено за белия чай се събират само връхните млади листчета, преди да са се разтворили напълно, кога девствен процес на растеж и развитие е в пика на зреене. Производство на Бай Му Дан е много сложен и деликатен процес. Много важно е спазването на технологията на производство и душевното настроение на човек, който прави бял чай. Секрет на производство на чай «бял божур» се предава от поколение на поколение и пази в тайна.

Като всеки китайски чай бял божур притежава редица лечебни свойства. Според експерти, Бай Му Дан регулира психическо и емоционално състояние на човека, тонизира организма, но в същото време леко отпуска човешкото тяло и затова оказва мощно успокояващо действие в стресови ситуации. Освен това, поради високото съдържание на антиоксиданти Бял божур помага за лечение на различни злокачествени тумори. Бай Му Дан притежава антибактериални свойства, така че в последните години се използва широко в стоматологията. Лекарите доказаха, че този чай също така снижава холестерола, което е важно за възрастните хора.

Компания Smart & Rich сега Ви предлага не само най-полезен чай, но също така и най-ефективно средство в борбата срещу стареенето. Предимство на чай SR е уникална формула на чай с добавянето на 100% Колаген.

Колагенът е най-изобилният протеин в човешкото тяло. Той се счита за вещество, което държи заедно цялото тяло и може да се намери в костите, мускулите, кожата. Колагенът играе жизнено важна роля в организма, все по-често се използва сега в някои области на медицината. Намаляване на естествен колаген в организма може да доведе до редица здравословни проблеми.

Колаген представлява около 30% от общото тегло на човешкия протеин.

Колаген тип 1 е по-силен от стоманата.

осигурява еластичността и здравината на кожата и също е отговорен за отстраняване на мъртвите и производството на новите клетки на кожа.

Производството на колаген, като правило, започва да намалява след 40-годишна възраст.

Колагенът е от животен и от рибен произход. Според последните проучвания на учените, животински колаген е най-малко ефективен за подмладяване. Този колаген е несъвместим с човешката кожа, организм го възприема като чужд протеин. Молекули на колаген от морски произход могат да се пренареждат, имитирайки кожната тъкан, осигуряват благоприятен ефект върху цялото тяло, помагат за ускоряване на заздравяването на раните и повишават регенерацията на тъканите.

Според френски и японски проучвания, морски коллаген, който приема се вътрешно, показва следните резултати: хидратация на кожата се увеличава с 28% при 91% от участници в теста, еластичността се увеличава с 19%, обем на бръчките намалява се с 40%, ширината на бръчките – с 23%. В допълнение към комплексно въздействие върху съединителната тъкан (лице, шия, тяло), колаген има положителен ефект върху състоянието на ставните тъкани на опорно-двигателната система, защото той притежава специален ефект - укрепване на всички съединителните тъкани в организма - тези на хрущялите, сухожилията, ставните връзки и костите.

Въздействие на бял чай SR със 100% Колаген върху човешкия организъм:

 1. Подмладяване на организма, предпазва организм от стареене, спомага за намаляване на бръчките и пигментацията.
 2. Колаген стимулира регенеративните процеси и помага да запазите кожата си добре хидратирана.
 3. Бял чай е отлично отлично средство за профилактика на диабета. Това е заключението, направено от учении от North Dakota State University.
 4. Бял чай ефективно понижава ниво на холестерола и триглицеридите в кръвта.
 5. Е мощен антиоксидант и средство за предотвратяване на мутации в ДНК. Това означава, че бял чай помага на организма да си изгради защита срещу ракови заболявания.
 6. Според резултати на проучвания в Pace University, екстракт от бял чай е ефективно средство в борбата срещу стафилококи, стрептококи, бактерии, гъбички.
 7. Бял чай блокира характерно за остаряването действието на ензимите, които разграждат еластин и колаген.
 8. Ефективността на бял чай за лечение на затлъстяването е доказана при проучвания от компании BioMed Central и Beiersdorf AG. Публикации са в списание Nutrition and Metabolism за публичен достъп.
 9. Редовната консумация на бял чай намалява риска от ревматоиден артрит.
 10. Укрепва съединителната тъкан на организма - на хрущялите, сухожилията, ставните връзки и костите.
 11. Премахване на умората в очите, профилактика на остеопороза и т.н.

Количка  

Няма продукти

0,00 лв Доставка
0,00 лв Общо

Количка Поръчай

Връзка с нас

 

Харесайте ни в Facebook Пишете ни