Категории

Производители

Зелен чай Императорски Лундзин

Зелен чай Императорски Лундзин
Баланс на човека с природата

Повече детайли

27

Наличност: Продуктът вече не е наличен


Изпрати ми известие, когато има наличност

7,20 лв

В следната категория има още 30 продукта:

Откриването на чая традиционно се преписва на митичния китайски император Шен Нунг, управлявал в продължение на 17 поколения преди 2700 г. пр. Хр. и е бащата на китайската медицина. Чаят бил кръстен „Ch'a" и се изписвал с йероглиф, означаващ „опитвам", „проверявам"или „изследвам". По късно той получил нов йероглиф, който също се произнася „Ch'a" и който показва дървото и подножието му, цветята и тревата и човека между тях. Това е символ за начина, по който чаят спомага за изграждането на баланса на човечеството с природата.

Чаят ставал все по-модерен към края на династията Танг (618 – 907 сл. Хр.) и достигнал своя връх, известен като Златната ера на Чая, по време на династията Сунг (960 – 1279 сл. Хр.). Именно по това време той започнал да се разпространява най-напред в Япония и Корея, а после и в Близкия изток. Чаят достигнал до Европа чак през ХVІ век и често се смята за най-големия дар, даден от Изтока на Запада. Днес чаят се отглежда в много страни, той е една от най-популярните напитки и хората по цял свят го считат за важна част от своето ежедневие.

Научното название на чая е Китайска камелия (Camellia sinensis).

Съгласно традиционната китайска медицина всичко, което спомага за гладкия поток на жизнената енергия Qi, преодолява вътрешните пречки, затопля ни и ни отпуска и благоприятства за създаване на позитивна околна среда, помага на човека да остане здрав. Точно това предлага чаят: една топла чаша чай е позитивен източник на енергия, комбинацията на топлина и течност стимулира потока на Qi у човека и подобрява циркулацията и из цялото тяло, освежава ума. През променящите се сезони чаят действа като естествен термостатичен регулатор.

Според съвременните медицински изследвания чаят притежава изобилие от свойства, полезни за здравето. Ежедневното пиене на 3 – 4 чаши лек, качествен чай защитава от всякакви болести. Чаят е уникална химична лаборатория. Смята се, че съдържа около 300 различни химични вещества в незаменима комбинация. Над половината от тях са разтворими и лесно се екстрахират при запарване. Чаят съдържа: полифеноли, флавоноиди, белтъци, аминокиселини, захари и въглехидрати, минерали, пигменти, алкалоиди, смоли, органични киселини и ферменти, етерични масла и витамини.

Познати са различни видове чай, но в зеления чай в най-голяма степен са съхранени лечебните биологично активни вещества. Прочутият зелен чай Лундзин (Драконов кладенец) е само изсушен, с плоски неусукани листа, с естествен зелен цвят с нюанс на жълто, с привкус на прясно окосена трева.

Чаят прави сърцето по-издръжливо и го предпазва от инфаркт, заздравява стените на съдовете и капилярите и ги прави по-гъвкави и еластични, нормализира функцията на сърдечносъдовата система, леко ускорява кръвообращението, предотвратява отлагането на липиди и разрушава натрупаните вече мастни плаки, което го прави полезен за понижаване на вредния холестерол. Има силно очистително действие и се счита за противоотрова. Той се използва за премахване на страничните ефекти от лечение с антибиотици, при работа във вредна среда, при употреба на никотин и алкохол. Чаят има антивирусни, бактерицидни и противовъзпалителни свойства, поради което се счита за естествен природен антибиотик. Използва се профилактично при кариес и за заздравяване на зъбния емайл, премахва лошия дъх. Зеленият чай е един от най-мощните антиоксиданти.

Благодарение на високите стойности на съдържащите се в него полифеноли той може да ускори с 50% прочистването на свободните радикали от тялото. Това подобрява състоянието на редица органи, стимулира системата за детоксикация на черния дроб и намалява риска от злокачествени заболявания на белите дробове, гърдата, стомаха, дебелото черво, простатата и панкреаса, свежда до минимум вредните влияния от радиацията. Лекарите препоръчват да се пие зелен чай при дълго престояване пред телевизор или компютър, а за хора, преминали лъчева терапия, е желателно заленият чай да се включи в ежедневната диета. Чаят действа потогонно и диуретично, понижава температурата, засилва белодробната вентилация, подобрява храносмилането, облекчава болките при възпалено гърло. Той е важен в борбата с остеопорозата, помага за редуциране на теглото, като ускорява изгарянето на мазнините. Стимулантът в чая е кофеинът, който активира нервната система и скоростта на обмяната, повишавайки концентрацията и чувствителността. Зеленият чай възстановява цялостно имунната система.

Състав: Зелен чай Лундзин.

Приложение: Зеленият чай се запарва с умерено гореща вода (700С – 800С) за 5 – 7 min, запарката е светлозелена или златиста, с приятна тръпчивина и незначителна горчивина, като листата могат да се използват и за втора запарка. Препоръчват се умерени количества слаби запарки, като най-добре приемът да става между храненията. Не е желателно да се пие силен чай веднага след хранене или едновременно с алкохол, а също и след продължително престояване на запарката. Много често зеления чай се комбинира с други билки или храни, което разширява предназначението му.

Зеленият императорски чай Лундзин се предлага в опаковки от 100 g, 125 g, 250 g и 500 g.

Фирма производител: „Чай Луну" ООД, гр. Ханджоу, Китай.

Количка  

Няма продукти

0,00 лв Доставка
0,00 лв Общо

Количка Поръчай

Връзка с нас

 

Харесайте ни в Facebook Пишете ни