Категории

Производители

Чай от хризантеми Дар Дзаоанцин Покажи в цял размер

Чай от хризантеми Дар Дзаоанцин

Чай от хризантеми Дар Дзаоанцин
Докосване до природата

Повече детайли

30

Наличност: Продуктът вече не е наличен


Изпрати ми известие, когато има наличност

4,56 лв

В следната категория има още 30 продукта:

Хризантемите Дар Дзаоанцин от планината Хуаншан са произведени в екологично чист район, известен с отглеждането на най-ценните орхидеи.

В Китай хризантемите се ползват от векове. Според клинични данни цветовете на хризантемите са отлично средство за подобряване работата на дихателните пътища и белите дробове, стимулират храносмилането, прилагат се при високо кръвно налягане и свързаните с него симптоми – главоболие, замаяност и безсъние, ефективни са при главоболие с неизяснен произход, успокояват зачервените очи вследствие продължително четене, работа с компютър, безсъние, алергии и др. причини. В Азия чаят от хризантеми се счита за едно от най-мощните средства в борбата с вредния холестерол. През лятото той се ползва за охлаждане и утоляване на жаждата и за предпазване от слънчев удар.

Чаят от хризантеми има приятен аромат и благодарение на въздействието на цветовете създава чувство за хармония и релаксация.

Когато се приема като трапезен чай, 8–10 цветчета се заливат с гореща вода, след което се запарват за 5–10 min. Чаят може да се комбинира със зелен чай, плодове лиций, фурми и др.

Приложение: Когато се използва за понижаване на високо кръвно налягане, 1,5 супени лъжици
цветове се заливат с вряла вода, запарват се за 15 min след което отварата се изпива. През деня са пият общо 4 такива чая, като първият прием е в 8.00 часа сутринта, а следващите на всеки 4 часа. Желателно е чаят да се пие на празен стомах и да се направи курс с продължителност 1 месец.

Същата рецепта, приета 2 пъти дневно, облекчава силна стягаща болка в гърдите.

За успокояване на зачервени очи 2 супени лъжици цветове се заливат с вряла вода и се запарват 5 min, течността се пие, а топлите съцветия се отцеждат и се поставят върху очите в легнало положение за 15 min. Процедурата трае 1 час, като на всеки 15 min цветовете се подменят с други топли цветове.

Редовната употреба на чая от хризантеми действа тонизиращо върху стомаха, възстановява жизнените сили и е естествено средство за поддържане на добро здраве.

Състав: Цветове от хризантеми Дар Дзаоанцин.

Чаят от хризантеми Дар Дзаоанцин се предлагат в опаковки от 50 g.

Фирма производител: „ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ ДЗАОАНЦИН" ООД, гр. Пекин, Китай.

Количка  

Няма продукти

0,00 лв Доставка
0,00 лв Общо

Количка Поръчай

Връзка с нас

 

Харесайте ни в Facebook Пишете ни