Категории

Производители

ЧОРАПИ ЕЛАСТИЧНИ ДЪЛГИ С ТУРМАЛИН Покажи в цял размер

ЧОРАПИ ЕЛАСТИЧНИ ДЪЛГИ С ТУРМАЛИН

ЧОРАПИ ЕЛАСТИЧНИ ДЪЛГИ С ТУРМАЛИН

Състав: гъвкава и еластична материя, съчетана с турмалин и магнити.

Повече детайли

942

98,00 лв

В следната категория има още 13 продукта:

Назад
Напред

Начин на употреба: преди слагането на чорапите, е необходимо леко да се намокри с влажна салфетка вътрешната им страна и след това да се сложат на краката. След 10 - 15 минути се появява осезаемо усещане за топлина. В зависимост от индивидуалното състояние на организма, може да се регулира продължителността на използване от 20 минути до 5 - 8 часа. Увеличаването на времето за носене на чорапите с турмалин е необходимо да става постепенно в течение на 3 - 6 седмици.
Ако след началото на ползването им по кожата се усеща загряване, това е нормална реакция и не причинява никаква вреда на кожата. В този случай се препоръчва за известно време да се свалят.
Могат да се използват и без овлажнаване с вода - в този случай за получаване усещането за топлина, ще бъде необходимо по-дълго време. След свалянето на чорапите се наблюдават неголеми зачервявания, които изчезват след няколко часа.

 

Въздействие върху организма: дълговълновите инфрачервени лъчи и магнитното поле въздействат непосредствено върху меридианите, минаващи през краката и коленете. Ефектът от това е, че чорапите:

  • подобряват кръвообращението на краката
  • проявяват мощен оздравителен ефект при артрит, хидроартрози, шпори, хиперостози, васкулит, разтегнати сухожилия, шипове, ревматизъм, ревматоиден артрит и др.
  • не предизвикват болка при използването
  • отстраняват застойни явления
  • напрежение в мускулите
  • симптоми на болка
  • показват многофункционален физиотерапевтичен и оздравителен ефект
  • повишават издръжливостта на целия организъм и му оказват общоукрепващо въздействие.

Противопоказания: забранено е да се използват при: повишена температура, склонност към кръвотечения, нарушения на температурната чувствителност на кожата, на места с кожни наранявания, при наличието на кардиостимулатори. При остро увреждане на меките тъкани, да не се използват по-рано от 24 - 48 часа след получаване на травмата. Бременни жени, кърмачки и деца да се въздържат от използването на дългите чорапи с турмалин. При индивидуална склонност към алергични реакции, да се използват предпазливо.
Да не се използват чорапите с магнитно действие при различни злокачествени и доброкачествени образувания.

Поддържане на еластичните чорапи: не се перат с перилни препарати и обикновен сапун, избелващи и миещи средства. Допуска се използването на специалния Турмалинов сапун или натурални миещи средства. При необходимост могат да се изперат само с течаща вода или да се изплакнат в чиста вода с температура 40о - 45о С. Времето за пране не трябва да е повече от 5 минути.

За да се възстановят оздравителните свойства на турмалина, при редовна употреба на чорапите след всеки 7 - 10 дни те трябва да се зареждат за 2 - 3 часа на преки слънчеви лъчи, обърнати с вътрешната работна повърхност към слънцето (не през стъкло). В студено време и липса на слънчево греене, може да се разположат в близост до топлинен източник (радиатор, камина), но не до открит огън и температура по-висока от 50о - 60о С.

Не съхранявайте и не приближавайте чорапите до други магнити и минерали.

Количка  

Няма продукти

0,00 лв Доставка
0,00 лв Общо

Количка Поръчай

Връзка с нас

 

Харесайте ни в Facebook Пишете ни